Skip to main content
Nieuws

HELP SLACHTOFFERS VAN DE AARDBEVING

By februari 15, 2023No Comments

HELP SLACHTOFFERS VAN DE AARDBEVING.
Via deze weg wil ik al mijn connecties vragen om onze actie te ondersteunen.
Een donatie wordt enorm gewaardeerd. Daarnaast zou het fantastisch zijn als je deze oproep wilt delen met je connecties.

Ons doel is namelijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen en samen met de stichting Islamitisch Centrum Barneveld, heel gericht ter plaatse hulp te gaan bieden (zie onderstaande).

Namens mij en iedereen die zich inzet voor deze inzamelingsactie, DANK JE WEL.

Bij het zien van de verschrikkelijk beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië, hebben wij samen met de Stichting Islamitisch Centrum Barneveld de handen ineen geslagen en zijn een inzameling actie gestart. Met dit initiatief hopen wij de mensen die letterlijk in een paar minuten echt alles zijn kwijtgeraakt en ontredderd achterblijven, te helpen.

Het is niet te bevatten dat je naast het immense verdriet dat je dierbaren vermist of overleden zijn (je partner, je kind(eren), je ouders) je letterlijk niets meer hebt. Dat wat overblijft zijn bergen met puin, de kou en de kleren die je aan hebt, pure wanhoop echt verschrikkelijk.

Wij hopen naast hulp ook de slachtoffer een “hart onder de riem te steken”.

De reacties die wij tot nu toe hebben mogen ontvangen zijn overweldigend te noemen en maakt je naast dankbaar, soms ook gewoon even stil.

Zo wordt er kosteloos op een reclame zuil Langs de A30 levensgroot aandacht gevraagd voor deze actie en mensen opgeroepen te doneren. In Barneveld is er geen winkel te vinden die geen raamposter heeft die oproept om te doneren en op elke toonbank staat inmiddels een collecte bus.

Alles is geregeld en gaan deze week met een heel team met de collecte bus langs de deuren.

Bedrijven die op eigen initiatief kosteloos allerhande goederen leveren, goederen die men daar goed kan gebruiken. Van mondmaskers, dekbedden tot aan hoofdlampjes zodat men in het donker iets kan zien, echt hartverwarmend.

Inmiddels zijn er al vrachtwagens met al deze goederen onderweg naar Turkije, naar de stad Gaziantep om precies te zijn. Wij hebben voor deze zwaar getroffen stad gekozen omdat een aantal leden van de stichting Islamitisch Centrum Barneveld daar hun roots hebben liggen.

Ze kennen het gebied goed en hebben daarnaast goede contacten met lokale bestuurders, van onschatbare waarde in dit soort situaties. Met het ingezamelde geld zullen wij ter plaatste gaan kijken waar de meeste behoefte aan is.

Een ding is zeker, elke euro zal goed besteed gaan worden!
Op www.Barnevelddoneert.nl zullen wij foto’s en video’s plaatsen hoe het geld besteed gaat worden en welke impact uw donatie heeft voor de mensen daar.

 

Doneren is eenvoudig:
Ga naar www.barnevelddoneert.nl en doormiddel van een Tikkie kunt u doneren.
Uw donatie overmaken, dat kan natuurlijk ook op onderstaande rekening t.w.:
ABN AMRO rekening: NL 44 ABNA 0429 1287 38 // t.n.v. Stichting Islamitisch Centrum Barneveld.

 

Wij hopen op uw steun te kunnen rekenen, waarvoor onze dank!

Wil je geen
vacature missen?

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang als eerste vacatures die voor jou interessant zijn.